*** کمبوجا قارچ معجزه گر ***
*** کمبوجا قارچ معجزه گر ***
هدیه ای از طبیعت برای درمان بیماری ها و حفظ سلامتی
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 29 آبان 1392برچسب:, توسط هانیه مهدی زاده تهرانی |

ازکجا بفهميم که قارچ درست عمل مي کند؟ اگر قارچ شما به ته ظرف فرو رفت تعجب نکنيد. ممکن است حتي چند روز به همان حالت باقي بماند. قارچ ممکن است قبل از اينکه به دست شما برسد، مدتي در يخچال بوده است و در حال نيمه خواب زمستاني به سر برد. کربن دي اکسيدي که در شرايط گرم و فعاليت مجدد قارچ توليد مي شود، آن را به موقع به سطح مايع خواهد آورد. حتي اگر قارچ در ته ظرف باقي بماند، باز قارچ بچه اي به اندازة سطح ظرف و با رنگ مايل به قهوه اي در صورت استفاده از چاي سياه، و مايل به سفيد در صورت استفاده از چاي سبز، تشکيل خواهد شد.

آيا اندازه و شکل قارچ اهميت دارد؟ خير؛ مادام که قارچ از يک مادر سالم به وجود بيايد، هيچ مشکلي وجود ندارد. يک تکه قارچ به اندازه 5 تا 10 سانتيمتر مربع به خوبي عمل خواهد کرد. گاهي قارچ بچه اي که از مادر جدا مي شود، داراي سوراخي است که توسط حباب هوا و يا پارگي ايجاد شده است. اين قارچ نيز بدرستي عمل خواهد کرد.

چنانچه براي مدتي به سفر برويم چه اتفاقي مي افتد؟ قارچ کومبوچا، چنانچه در مايع کومبوچا و در ظرف در بسته در يخچال باشد به مدت 3 تا 6 ماه در حال استراحت بسر خواهد برد. لازم است فضاي خالي بين قارچ و در ظرف وجود داشته باشد.

چند بار مي شود از يک قارچ استفاده کرد؟ حدود 5 تا 6 نوبت؛ زيرا بيش از اين تعداد دفعات نمي تواند بدرستي عمل کند. هميشه يک قارچ بچه سالم در يخچال داشته باشيد تا در موقع لزوم از آن استفاده کنيد.

شنيده ام که طرف صاف قارچ بايد رو به بالا باشد. آيا فرق مي کند که کدام طرف رو به بالا باشد؟ در هر دو حالت قارچ جديد بر روي قارچ قبلي تشکيل مي شود. در هر حال پرده هاي نازک و لزجي در سط زيرين قارچ پديد مي آيد. بهتر است طرف صاف قارچ رو به بالا باشد.

آيا قارچ نياز به هوا دارد؟ بله، چنانچه کومبوچا را در قفسه گرم نگهداري مي کنيد در آن را کمي باز بگذاريد تا هوا جريان داشته باشد. شيشه را نبنديد ولي با پارچه اي روي آن را بپوشانيد و با کش محکم کنيد. بدون وجود اکسيژن، در جريان تخمير، قارچ فعاليتي نخواهد داشت و شرايط نامساعد منجر به تشکيل کپک خواهد شد.

وقتي مي خواهم به قارچ دست بزنم، آيا بايد انگشترهايم را در بياورم؟ اين کار ضروري نيست. حتي مي توانيد قارچ را با قيچي تميز ببريد و يا آب را در قوري برقي با المنت فلزي بجوشانيد. فقط در جريان تخمير است که نبايد از ظروف استيل و يا آلومينيومي استفاده کنيد (ظرف آلومينيومي تحت هيچ شرايطي براي استفاده در تخمير توصيه نمي شود).

آيا زنان حامله و بچه شيرده مي توانند کومبوچا بنوشند؟ بهتر است با پزشک خود مشورت کنيد. طي اين دوره از مصرف کافئين بپرهيزيد. بنابراين، مي توانيد از انواع چاي گياهي مانند مقدار کمي برگ تمشک، گل قاصدک، اقطي و گورگياه استفاده کنيد. از بکار بردن انبه بپرهيزيد، زيرا ممکن است منجر به سقط جنين شود.

اگر کومبوچا ترش شد چه مي شود؟ اين امر نشان مي دهد که بيش از زمان لازم نگهداري شده است. در اين حالت قابل خوردن است و ضرري ندارد و مي توانيد براي مطبوع کردن طعمش مقداري آب و يا آب ميوه به آن بيفزاييد. دفعه بعد زودتر به سراغ آن برويد. بهترين موقع وقتي است که نه ترش باشد و نه شيرين.

آيا در خلال تخمير بايد در جاي تاريک باشد؟ براي جريان تخمير احتياجي به نور نيست. حتي نور مي تواند موجب تأخير در تخمير شود. ثابت شده است که انواع قارچهاي تک سلولي و ذرات موجود در کومبوچا، نسبت به نور خورشيد و پرتو فرابنفش حساس اند؛ بنا براين حتماً آن را در سايه نگه داريد.

وقتي قارچ قادر به ازدياد نيست چه بايد کرد؟ ممکن است اين اتفاق براي هر کس بيفتد. قارچ خسته مي شود و قدرت خود را از دست مي دهد و عمل تخمير به کندي صورت مي گيرد، در اين حالت قارچ قادر به تکثير نيست. در چنين وضعيتي شربت حاصل نيز بي مزه است. براي تقويت قارچ مي توانيد از چاي سبز بهره گيريد و يا يک ليوان شربتي که از قارچ شاداب بدست آمده است در ظرفتان بريزيد.

آيا کومبوچا يک نوشيدني الکلي است؟ وقتي کومبوچا را کشت مي دهيد شکر تخمير مي شود که خود باعث پيدايش الکل است. مقدار الکل بستگي به ميزان دما و مقدار شکر مصرف شده دارد. با مصرف حداقل شکر يعني 50 گرم، شربت بعد از 14 روز داراي يک درصد الکل خواهد بود و بعد از 21 روز اين مقدار به 3 درصد افزايش خواهد يافت. مصرف مقدار بيشتر شکر (150 گرم) شربت ممکن است بعد از 14 روز تا 2 درصد الکل داشته باشد.

در همان حال ممکن است شربت بسيار ترش شده و قابل خوردن نباشد. با مصرف مقدار لازم شکر يعني 6 قاشق غذاخوري که معادل 80 گرم براي هر ليتر است و دوره تخمير 5 تا 10 روز مي توان گفت که ميزان الکل تقريباً نا چيز خواهد بود. بنابراين مي توان شربت را به بچه ها و نوجوانان نيز داد.

آيا مي توان خود قارچ را خورد؟ اين پرسش، بارها و بارها مطرح شده است. قارچ چيزي لزج و به سفتي چرم است! چندان اشتها آور به نظر نمي رسد. خوردن آن هيچ ضرري ندارد. تنها در يک مورد پروفسور ليندنر، محقق آلماني در مورد خوردن قارچ مي گويد که چون توده لزج به آساني از ديواره روده بزرگ عبور مي کند در درمان يبوست مؤثر است. خود قارچ داراي همان خواص شربت است و البته به صورت غليظتر مي توان عصاره قارچ را گرفت و در فروشگاههايي که مواد غذايي بهداشتي مي فروشند به معرض فروش گذاشت. اگر عصاره آن را به عنوان دارو مي توان بکار برد پس چرا کسي نتواند در صورت تمايل خود قارچ را ميل کند؟ ( مطالب بيشتر در بخش کومبوچا در دامپزشکي خواهد آمد)

بعد از تخمير چگونه بايد کومبوچا را نگهداري کرد؟ کومبوچا شربت زنده و انرژي زايي است که موجب سلامتي مي شود. تخمير آن با سرعت بيشتري در دماي بالا صورت مي گيرد و وقتي در شيشه ريخته و در يخچال نگهداري مي شود، روند تخمير به کندي ادامه مي يابد. چنانچه جاي کافي در يخچال نداريد شربت را در جاي خنک نگهداري کنيد. در اين حالت ممکن است ترش شود ولي هنوز سالم است. شربت ترش براي کساني که داراي رژيم لاغري اند؛ بهتر است. در مورد شيشه هايي که براي مدت طولاني نگهداري شده اند، احتياط بيشتري لازم است، زيرا ممکن است در اثر متصاعد شدن برخي گازها شيشه بترکد.

چه مقدار شربت مي توان نوشيد؟ کومبوچا (مانند روزه داري) براي کبد و دستگاه تصفيه بدن، سم زدا به شمار مي آيد. چنانچه براي شروع مقدار زيادي از آن را بنوشيد، شايد ناراحتتان کند. توصيه مي شود که با مقدار کم شروع کنيد و مقدار آن را بتدريج افزايش دهيد. براي شروع، سه بار در روز و هر بار دو قاشق غذاخوري از آن کافي است. در اين صورت، علتي براي بروز ناسازگاري پيش نخواهد آمد. چنانچه به بيماري حادي دچاريد و يا بدنتان بيش از حد ضعيف است، بهتر است حتي با ميزان کمتري شروع کنيد. در اين احوال يک قاشق چاي خوري سه بار در روز بسيار مناسب است. بعد مي توانيد مقدار آن را تدريجاً افزايش دهيد. احتمال بروز برخي عوارض جانبي از قبيل سر درد، دل درد، تهوع، رخوت، خواب آلودگي، اسهال، يبوست، زدن جوش يا کهير و نفخ، نزد بعضي افراد محتمل است. به هر حال، اينها واکنشهاي موقتي اند و در افراد سالم بين يک روز يا يک هفته از بين مي روند. براي مقابله با اين ناراحتيها مقدار بيشتري آب بنوشيد. کساني که از قبل ناراحتيهاي خاص دارند، چنانچه کومبوچا را با مقدار زيادي شروع کنند ممکن است منقلب شوند. در اين صورت بهتر است از پزشک معالج خود راهنمايي بخواهند. قاعده کلي اين است که چنانچه واکنشهاي شديدي بر اثر نوشيدن کومبوچا بروز کرد، مقدار آن را بکاهيد يا چند روزي مصرف آن را قطع کنيد و مجدداً با مقدار کم شروع کنيد و کم کم بر آن بيفزاييد. آثار نيکوي کومبوچا معمولاً در ضعيف ترين قسمت بدن بروز مي کند و اعضاي بدن را يکي يکي در بر مي گيرد.

پاستور ويدينجر بيش از پنجاه سال کومبوچا نوشيد و حتي شربتهايي از کشورهايي نظير تايوان را نيز امتحان کرد. او پس از چنين تجربه اي گفت: «هر داروي طبيعي به ما زندگي مي بخشد. موجودات زنده به بدن ما مي رسند، جذب، و از طريق جريان خون در نقاط مختلف بدن پخش مي شوند. وقتي من چيزي مي نوشم، اين عمل به باز کردن دهان و نوش جان کردن آن چيز منحصر نمي شود. اتفاقات زيادي در پي آن بوقوع مي پيوندد. اولاً، شربت جزئي از وجود من مي شود. معمولاً واکنشي غير از آنچه انتظار مي رود از خود نشان مي دهم. کومبوچا قبل از هر چيز بر روح و احساس ما اثر مي گذارد. احساس شادي، آرامش و رضايت در ما به وجود مي آيد. آنگاه نوبت واکنش آگاهي ماست. يعني، آگاهي ما آنچه را که نوشيده ايم جذب مي کند. در اين حال، متوجه مي شويم که تمرکز و تصميم گيري برايمان آسانتر شده است. حالا ديگر موضوعهاي مهم را فراموش نمي کنيم و آثار نيکوي کومبوچا را عملاً بر روي فعاليتهاي مغز و شعورمان مشاهده مي کنيم. دست آخر نوبت به جسممان مي رسد. حال چگونه مي توان راه درست نوشيدن کومبوچا را آموخت؟ هر کس بايد شخصاً به جواب برسد زيرا هر فرد به گونه اي خاص واکنش نشان مي دهد و احساس متفاوتي دارد. سيستم بدن هر فرد مطابق با اوضاع و احوال خود او عمل مي کند. اساس کار را آفريدگار پي ريزي مي کند، ولي هر کاري که ما مي کنيم با آنچه که ديگري مي کند، متفاوت است. شايد مشابهتهاي زيادي وجود داشته باشد، ولي همه چيز يکسان نيست. اين امر در تعيين ميزان مصرف کومبوچا نيز از جانب هر فرد صادق است. در هر صورت بايد براي نوشيدن کومبوچا به برنامه منظمي مجهز باشيد.

آيا کومبوچا عوارض جانبي نامطلوب دارد؟ کومبوچايي که با چاي سياه يا سبز تهيه مي شود، نسبت به خود چاي از تأثير بيشتري برخوردار است. بنابراين تعجب آور نيست که بچه اي که يک استکان کومبوچا مي نوشد دچار بي خوابي شود. در بکار بردن انواع گياهان براي تهيه کومبوچا بايد نهايت دقت را بکار برد تا مقدار معيني از هر گياه استفاده شود.

اگر بعد از مدتي کومبوچا هنوز شيرين بود، دليل بر تغيير کيفيت آن است. زماني چنين اتفاق مي افتد که ميزان دما در دورة تخمير بيش از حد لازم باشد.

چايي که بکار مي بريد، چه سياه باشد و چه سبز و يا اينکه از نواع ديگر گياهان دارويي استفاده کنيد، مهمترين عامل در کشت کومبوچاست، ولي متأسفانه مردم هنوز آن طور که بايد متوجه اهميت آن نيستند. عوارض جانبي منفي کومبوچا به طرز کشت آن مربوط نيست؛ بلکه به مواد بکار برده شده و جريان تخمير مربوط مي شود. انواع گياهان اعم از دارويي و چاي، هنگام تخمير تغيير ماهيت مي دهند. خواص آنها در جريان تخمير بيشتر و براحتي جذب بدن مي شود. بايد بدانيد با تمام فوايدي که گياهان دارويي دارند، چنانچه بدرستي مصرف نشوند، ممکن است زيانبار باشند.

مقدار شکر، مدت زمان تخمير، ميانگين دماي دورة تخمير و زمان و دماي بعد از تخمير در يخچال، هر يک به تنهايي آثار مربوط به خود را دارد 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.